Werken met de heftruck

/Werken met de heftruck
Werken met de heftruck2018-09-27T08:57:54+01:00

Werken met de heftruck

Het besturen van een heftruck vraagt veel van de chauffeur. Behalve de gevaren van een rijdende heftruck zijn de gezondheidsaspecten minstens zo belangrijk. Het is daarom ook belangrijk dat de chauffeur voldoende opgeleid is en dat de heftruck is uitgerust met de nodige veiligheidsmiddelen.

Vorkcamera

Een belangrijk hulpmiddel voor een heftruckchauffeur is een vorkcamera. De robuuste vorkcamera’s van Holanco met monitor zorgen voor een stabiel en rustig beeld voor de chauffeur. Hierdoor kan hij zich beter concentreren en wordt minder belast. De chauffeur heeft niet meer omhoog te kijken waardoor nekklachten nagenoeg tot het verleden behoren. De gezondheidsrisico’s lopen hierdoor significant terug.

Minder schade

Behalve ergonomie is het beperken van schade ook een belangrijke factor. Dankzij de vorkcamera is de kans op schade beperkt aan stellingen en goederen.

Achteruitrijcamera

Naast de vorkcamera kan een achteruitrijcamera worden geplaats. De monitor kan direct op de achteruitrijcamera inschakelen wanneer de achteruit geactiveerd wordt. Ook deze camera zorgt voor minder belasting van de chauffeur. Dit leidt tot minder stress omdat de chauffeur zijn hoofd niet meer hoeft te draaien en daardoor minder kans op rugpijn of nekklachten heeft.

Draadloos

De digitale beeldoverdracht met unieke paringcode zorgt voor een storingsvrij beeld waardoor een verbindingskabel niet nodig is. Met name bekabeling op reachtrucks met kabeloprollers zijn gevoelig, arbeidsintensief om op te bouwen, en hierdoor niet meer nodig. Camera en zender worden middels een accu gevoed. Bevestiging kan met krachtige magneten.