Veilig rijden in de vrachtwagen

/Veilig rijden in de vrachtwagen
Veilig rijden in de vrachtwagen2019-04-12T11:26:21+01:00

Veilig rijden in de vrachtwagen

Om veilig te kunnen rijden in de vrachtwagen, moet een vrachtwagen aan verschillende wettelijke eisen voldoen. Dit zorgt voor veiligheid voor de chauffeur, voor andere weggebruikers en voor de transport zelf. Zo kunnen ongelukken en schade worden voorkomen. Zo moeten vrachtwagens bijvoorbeeld voorzien zijn van spiegels of camera’s waarmee de chauffeur de dode hoek kan zien. Bij Holanco B.V. kunt u terecht voor die camera’s met monitoren!

Vraag direct een offerte aan!
monitor met beelden rondom vrachtwagen

Met de camera’s van Holanco B.V. kunt u veilig rijden in de vrachtwagen!

Spiegels of camera’s voor dode hoek vrachtwagen

Vrachtwagens met een grotere spiegel hebben geen dodehoekspiegel nodig. Maar als ze geen grotere spiegel hebben, moeten zij van een aparte dodehoekspiegel zijn voorzien óf een dodehoekcamera in combinatie met een monitor in de cabine hebben. Als de vrachtwagen nog voorzien is van een oude hoofdspiegel en breedtespiegel, moeten deze vervangen worden door de modernere grote spiegels of door camera’s

Lees meer over een camerasysteem voor vrachtwagens

Vooruitkijkspiegel of vooruitkijkcamera vrachtwagen

Sinds 26 januari 2007 geldt ook een verplichting voor een vooruitkijkspiegel of vooruitkijkcamera. Hiermee kan de chauffeur vlak voor de vrachtwagen kijken, waardoor hij/zij beter zicht heeft op het verkeer en de omgeving om hem/haar heen en dus veiliger kan rijden. Bekijk onze camera’s direct op onze website en neem contact op om uw vragen te stellen.

Voordelen camera’s ten opzichte van spiegels

Camera’s bieden vele voordelen ten opzichte van spiegels. Er kan veiliger, beter én kostenbesparend gewerkt worden. Lees hieronder meer over de verschillende voordelen:

  • Camera’s geven een gedetailleerd beeld. Een spiegel is onrustiger door meer omgevingsbeeld.
  • Geen spiegels betekent een betere aerodynamica en dus een verminderd brandstofverbruik.
  • Camera’s zijn minder gevoelig voor schade (takken, vandalisme, etc), vocht en kou. Door interne verwarming treedt er geen condens op en de camera’s zijn waterdicht.
  • De camera’s van Holanco zijn bovendien voorzien van infrarood leds waardoor het zicht in het donker beter is.
  • Wat met een spiegel nooit kan lukt met een camera wel: achter het voertuig kijken. Met een achteruitkijkcamera is het mogelijk continu achter het voertuig te kijken. Het is ook mogelijk deze pas in te schakelen bij het achteruitrijden.

Veiligheid en gemak voor de chauffeur

De camerasystemen van Holanco B.V. zorgen er voor dat u en/of uw chauffeurs veilig rijden in de vrachtwagen. De systemen dragen bij aan de verkeersveiligheid en zorgen voor minder schade. Daarnaast zorgen ze voor meer gemak en comfort voor de chauffeur en zijn daarmee een echte aanvulling op het zicht van de chauffeur. Holanco B.V. is specialist in deze camerasystemen. Neem dus gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan voor een camerasysteem voor uw vrachtwagen!

Neem contact op!