Heftruck Camerasysteem

/Heftruck Camerasysteem
Heftruck Camerasysteem2018-11-14T09:31:11+01:00

Heftruck Camerasysteem

Minder schade | Veiliger | Ergonomisch | Beter zicht

Met een heftruck camerasysteem van Holanco B.V. weet u zeker dat u veilig en vertrouwd te werk gaat. Met onze systemen worden schade aan producten en/of stellingen en ongelukken op de werkvloer voorkomen, omdat de bestuurder een compleet zicht heeft. Daarnaast kan de bestuurder sneller werken met behulp van de zichtcamera’s en wordt een ergonomische werkomgeving gecreëerd, omdat er niet meer over de schouder gekeken hoeft te worden en de schouder- en nekspieren hierdoor ontlast worden.

Vraag direct een offerte aan!
rode heftruck met beter zicht

Met een heftruck camerasysteem van Holanco B.V. weet u zeker dat u veilig en vertrouwd te werk gaat

Camera’s en monitoren

Wij kunnen iedere heftruck voorzien van een professioneel heftruck camerasysteem. Hierbij wordt onder andere een camera geplaatst op de vork, zodat de chauffeur perfect zicht heeft op de te verrichten werkzaamheden. De beelden worden in de cabine of de kooiconstructie weergegeven op een kleurenmonitor waar meerdere camera’s op aangesloten kunnen worden. Zo kunnen er ook meerdere beelden tegelijk worden weergegeven. Een achteruitrijcamera behoort ook tot de mogelijkheden, zodat de chauffeur precies doorheeft wat er achter de heftruck gebeurt, zonder hier de nek- of schouderspieren voor hoeven te belasten.

Bekijk de camera’s
Bekijk de monitoren

Radar Object Detection

Met R.O.D. technologie kunnen wij de heftruckwerkzaamheden nóg veiliger maken. Deze technologie (Radar Object Detection) scant namelijk drie verschillende zones in een hoek van 100° en kan in elke zone een waarschuwingssignaal afgeven. Zo kan er bijvoorbeeld een zwaailamp gaan branden wanneer een object in een zone van 8 tot 12 meter wordt gedetecteerd, kan er een claxon klinken wanneer er zich een object binnen 4 tot 8 meter bevindt, en kan de heftruck vertraagd worden wanneer er iets binnen 0 tot 4 meter wordt gedetecteerd. Zo zijn zowel de chauffeur als de omstanders maximaal beveiligd.

Met R.O.D. technologie kunnen wij de heftruckwerkzaamheden nóg veiliger maken

360° zicht

Met ons heftruck camerasysteem kunnen we zelfs 360° zicht realiseren. Hierdoor heeft de bestuurder precies door wat er om de heftruck heen gebeurt, omdat alles zichtbaar is en getoond wordt op de monitoren in de cabine/kooiconstructie. Zo wordt de operationele veiligheid in uw magazijn enorm verhoogd. Het 360 graden heftruck camerasysteem voorkomt aanrijdingen met personen, maar ook met stellingen, goederen en andere objecten.

Lees hier meer over 360° view

Robuust

We begrijpen heel goed dat onze camerasystemen in zware omstandigheden worden gebruikt. Soms worden ze zelfs blootgesteld aan weersinvloeden of andere omgevingsfactoren. Daarom zijn onze camera’s en monitoren altijd robuust, schokbestendig en waterproof uitgevoerd. Zo weet u zeker dat het heftruck camerasysteem een lange levensduur heeft en dat uw medewerkers hier lang en in alle omstandigheden gebruik van kunnen maken.

Vraag direct een offerte aan voor uw heftruck camerasysteem!

Voordelen

Een heftruck camerasysteem brengt veel voordelen met zich mee. Veiliger te werk kunnen gaan, minder schade aan producten en stellingen, ergonomischer werken en zelfs sneller kunnen werken zijn de grootste voordelen. Lees daarover hieronder meer.

Veiliger werken door compleet zicht

Met een heftruck camerasysteem heeft de bestuurder een compleet zicht van wat er om hem en om het voertuig dat hij bestuurt heen gebeurt. Door camera’s aan zowel de achterkant van de heftruck als aan de voorvorken te plaatsen, kan de bestuurder altijd alles in de gaten hebben, waardoor ongelukken voorkomen kunnen worden. En dat is niet alleen een fijn en vertrouwd gevoel voor de bestuurder, maar ook voor de collega’s op de werkvloer.

Minder schade aan producten en stellingen

Omdat de bestuurder constant op de monitoren kan zien wat er in zijn directe omgeving gebeurt, kan hij veel secuurder te werk gaan. Vooral de camera’s op de voorvorken van de heftruck zorgen ervoor dat het werk preciezer uitgevoerd kan worden. Dit zorgt niet alleen voor een veiligere werkomgeving, maar ook voor minder schade aan producten en stellingen! En omdat u schadekosten voorkomt, heeft u de investering in een heftruck camerasysteem er al snel weer uit.

Ergonomisch werken door minder fysieke belasting

Gewoonlijk moet een bestuurder van een heftruck allerlei bewegingen maken en onnatuurlijke houdingen aannemen om volledig zicht te hebben op zijn werkomgeving. Met ons heftruck camerasysteem is dit niet langer nodig. Alle beelden worden namelijk weergegeven op een monitor in de cabine van de heftruck. Zo kan de bestuurder constant een ergonomisch verantwoorde houding aannemen en zal hij veel minder fysiek belast worden, wat leidt tot minder ziekte verzuim en gelukkigere werknemers!

Neem contact op voor meer informatie

Sneller werken door beter zicht

Een heftruck camerasysteem zorgt er tot slot voor dat bestuurders sneller kunnen werken. Dit komt omdat de bestuurders beter zicht hebben en daarom zekerder en secuurder te werk kunnen gaan. Daarnaast hoeven ze zich niet in rare houdingen te wringen om te zien wat er achter hen gebeurt, maar kunnen ze direct beslissingen nemen gebaseerd op de beelden op de monitor.