Dode hoeken en ongevallen voorkomen

/Dode hoeken en ongevallen voorkomen
Dode hoeken en ongevallen voorkomen2018-10-23T09:50:32+01:00

Dode hoeken en ongevallen voorkomen

Holanco camera’s bieden de chauffeur zicht op kwetsbare bestuurders doordat de dode hoeken niet meer bestaan.

Dode hoeken of blinde hoeken zijn die ruimten rond een voertuig die de chauffeur vanuit het voertuig niet kan waarnemen.

Een dode hoek kan tot levensgevaarlijke situaties leiden. Vooral de dode hoek aan de rechterkant maakt het afslaan van het bedrijfsvoertuig (vrachtwagen, mobiele kraan en overig landbouwverkeer) naar rechst bijzonder gevaarlijk voor de zwakke verkeersdeelnemers. Ga dus nooit rijden zonder goed zicht!

Camera- en monitorsysteem

Waar spiegels leiden dat nieuwe dode hoeken bieden zichtcamerasystemen beter zicht. Met een Top-Vision quad monitor kunt u vier camerabeelden tegelijk volgen, bieden de camera’s een breder zicht, raken minder snel beschadigd of verschoven en blijft het beeld stabiel.

Dank zij de waterdichtheid, de verwarming en de infraroodleds blijft het zicht optimaal onder alle weersomstandigheden. Dag en nacht.

Achteruitrijcamera

Veel ongevallen bij het achteruitrijden vinden  plaats op laad-en losplatformen, warehouses, overlaadstations, parkeerplaatsen, etc.

Dit is te voorkomen met een camera die ingeschakeld wordt bij het achteruitrijden.

Hierdoor worden schades aan voertuig of andermans eigendom aanzienlijk beperkt. Ook biedt een achteruitrijcamera de chauffeur hulp om veilig en eenvoudig te kunnen manouvreren.