360 graden zicht rondom heftruck

/360 graden zicht rondom heftruck
360 graden zicht rondom heftruck2018-09-27T08:39:22+01:00

360º zicht rondom heftruck

Verhoog de veiligheid in uw magazijn door de bestuurder van een voertuig een beter beeld te geven van zijn omgeving.

Vaak gebeuren ongevallen in een magazijn door een beperkt zicht van de bestuurder. De gevaarlijke situaties ontstaan wanneer een voetganger in de dode hoek van een heftruck terecht komt. Een Duitse ongevallenverzekeraar onderzocht gemelde ongevallen en stelde vast dat 44 procent van de gemelde ongevallen in 2016 te maken had met aangereden of klem zittende personen.

Door de bestuurder een 360º zicht te geven rondom het voertuig verhoogt men de operationele veiligheid.  In de transportwereld bieden diverse fabrikanten al de zogenaamde Bird View-oplossingen aan. Dit systeem bestaat uit meerdere camera’s waarvan de losse beelden via software worden samengevoegd tot één beeld.

Multivisie monitor

Het nieuwe 360º View System van Holanco gaat een stap verder. De vier camerabeelden worden 1 op 1 weergegeven op een splitscreenmonitor (multivisie monitor) op de werkplek van de bestuurder. Hierdoor voorkomen we overlappingen, vervorming en onduidelijkheden.

Veilig verplaatsen

Alle vier de camerabeelden zijn standaard op het display te zien. Bij het achteruitrijden ziet de bestuurder de achterzijde en zijkanten en kan zo in een vroeg stadium botsingen voorkomen. Dat geldt niet alleen voor voetgangers rondom de heftruck maar ook voor aanrijdingen tegen stellingen of beschadiging aan goederen en de heftruck zelf.